2017’ de İz Bırakan Oyunlar

2017’ de İz Bırakan Oyunlar

2017’ de İz Bırakan Oyunlar

Sırasıyla bilgisayar ve internetin sosyal yaşam içerisinde rollerinin günden günde artmasının etkileri bilgisayar oyunlarında da bariz bir şekilde görünür hale geldi. Bu noktada, özellikle 21. yy teknolojisinin bir getirisi olan sanal gerçekliğin, bilgisayar oyunlarının kalite ve görüntü standartlarını önemli ölçülerde yükselterek bu duruma öncülük ettiğini söylemek yanlış bir ifade olmayacaktır.

Tahmin edilebileceği gibi oyunlarda kalitenin artması ve standartların yükselmesi ile oyunseverlerin bilgisayar oyunlarına olan ilgisi büyük bir artış gösterdi. 2017 yılında piyasaya sürülen oyunların bir kısmı kısa sürede popülaritesini ve kullanıcı sayısını arttırırken bir kısmı da beklentilerin altına kalarak ilgi görmedi. Bu doğrultuda oyunseverlerin 2017 yılında beğenerek oynadığı oyunları sıralamak istersek:

– Tekken 7: PC, Arcade, PlayStation 4 ve Xbox One cihazlarında oynanabilen Tekken 7, kullanıcıya 38 farklı karakter ile gerçekçi bir dövüş tecrübesi sunuyor. Buna ek olarak oyunun online ve hikaye modunun olması da oyunseverlerin dinamik bir oyun oynayarak eğlenceli vakit geçirmesini kolaylaştırıyor. Nitekim son dönemlerde popüler dövüş oyunları listesinde liderliği Mortal Kombat’ a kaptıran Tekken serisinin 7. Oyunun kaybedilen tahtı geri alacağı tahmin ediliyor.

– Prey: Arkane Studios çıkışlı bir bilim kurgu oyunu olan Prey, gelişmiş efektleri ve etkileyici hikayesi ile 2017 yılından en çok oynanan bilgisayar oyunları listesinde üst sıralarda bulunuyor. Kullanıcılarına neredeyse kusursuz bir uzay macerası ve aksiyon deneyimi sunan Prey, Xbox One, PlayStation4 ve PC’ lerde oynanabiliyor.

– Resident Evil 7/BioHazard: Korku-Gerilim türü oyun kategorisinde deyim yerindeyse tabuları yıkan Resident Evil, 2017 yılında piyasa sürdüğü 7. oyunu ile de büyük bir beğeni topladı. Özellikle etkili görsel efektleri ve sahip olduğu sanal gerçeklik modu ile kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunan Resident Evil’ ın, kullanıcılar tarafından en çok eleştirilen noktası ise; hikayesinin kısa sürede tamamlanabilir olması oldu.

– Horizon Zero Dawn: Yalnızca PlayStation 4 için tasarlanmış bir oyun olmasına rağmen sahip olduğu distopya teması ve bilim kurgu özellikleriyle ile oyunseverlerin 2017 yılında en çok tercih ettiği oyunlar listesinde kendisine yer buluyor.

Bir önceki yazımız olan 2017 Yılında En Çok Oynanan 5 Oyun ve Haklarında Bilgiler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

  • Yazıyı Beğendin mi?  

Benzer Yazılar

Bu yazı yoruma kapanmıştır, anlayışınız için teşekkür ederiz.